Inspirerende kennissessie Duurzaam Ondernemen

50 ondernemers en andere geïnteresseerden verzamelden zich woensdag 20 juni onder de watertoren aan de Pompstationsweg. Dunea en MKB Den Haag organiseerden hier de kennissessie Duurzaamheid 2.0. Dit allemaal in het kader van de MKB Den Haag Dunea duurzaamheidsprijs 2018.

Kim van Holsteijn van Dunea starte de kennissessie met een uitleg over het productieproces van Dunea. Ze gaf uitleg over waterzuivering en hoe bijvoorbeeld Dunea het water uit de Afgedamde Maas via 70 kilometer pijpleiding naar onze duinen pompt waar het verder gezuiverd wordt.
Termen als voorzuivering, duininfiltratie, cascades, snelle en langzame filters flitsten voorbij om zo dagelijks 1,3 miljoen klanten hun portie schoon drinkwater te krijgen.

Reshma Ghisaidoobe vertelde waar Dunea staat in haar eigen verduurzamingsproces: “In het MVO beleid van Dunea ging het voorheen vooral over wát we doen maar nooit om hóe we dat doen. Op dat laatste ligt nu veel meer de nadruk. Het hebben van een duurzaam product ontslaat ons niet van het hebben van MVO beleid”. Drie speerpunten heeft het MVO beleid van Dunea:
1. Investeren in de waarde van water, biodiversiteit en schone energie
2. Duurzame innovatie voor de klant van nu en morgen
3. Samen met partners de veerkracht van lokale gemeenschappen versterken.

Na Dunea was het de beurt aan de gemeente Den Haag. Pieter van Geneugten gaf uitleg over wat de energietransitie betekent voor Haagse bedrijven en ondernemers. Het komt erop neer dat over 12 jaar onze huizen, kantoren, fabrieken en alle andere gebouwen klimaatneutraal moeten zijn. Den Haag moet van het gas af en wat kunnen ondernemers nu al doen? Ze kunnen een energiescan laten uitvoeren, isoleren en HR++ glas en van het dak een zonnedak laten maken.
Na afloop van de presentaties van Dunea en Gemeente Den Haag kregen de deelnemers een rondleiding over het streng beveiligde terrein van Dunea en kon men met eigen ogen de duininfiltratie, cascades en filters aanschouwen.

Roel Lenoir, bestuurslid van MKB Den Haag rondde de kennissessie af met de aankondiging dat Haagse ondernemers zich vanaf nu kunnen aanmelden voor de duurzaamheidsprijs.
De duurzame vegetarische (waterbesparende) burger van Manic Organic smaakte na afloop goed.

Door | 21-06-2018 | Duurzaamheid | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver: